VS Blog

Web Sitesi Tasarımı Nasıl Olmalı?

Web Sitesi Tasarımı Nasıl Olmalı?

Web Sitesi Tasarımı Nasıl Olmalı?

Günümüzde bir işletme, ürün ya da hizmet hakkında bilgi almak isteyen herkes, bu bilgiye internet üzerinden ulaşmaya çalışıyor. Hedef kitlenize kendinizi en doğru, detaylı ve açık ifade edebileceğiniz platform ise tabi ki web siteniz. Herhangi bir alışveriş platformunda açtığınız mağazadan ürün satın almak isteyen bir müşteri bile mağaza isminiz ile eşleşecek bir web sitesi bulup inceleme eğiliminde olacaktır. Ancak web sitenizin nasıl hazırlandığı da son derece önemli. 

Bu noktada web sitenizi hazırlayacak kişi/kişilerden dikkat etmesini isteyeceğiniz konuları sıralamak gerekirse;

  • Şık, Basit ve Anlaşılır Bir Anasayfa Kullanın

Ziyaretçilerinize bu web sitesini incelediklerinde hangi konularda fikir sahibi olabileceklerini bu alanda özetlemeli, kalite algısını bu aşamada hissettirmelisiniz. Unutmayın, burası sizi internet dünyasındaki işyeriniz, anasayfanız da tam anlamı ile vitrininiz.

  • Dengeli Görsel Kullanımı ve Özenli Tercihlere Dikkat

Görsel kullanımı da mutlaka sitede yer alan metinler gibi özgün olmalı, mümkün olan en üst seviyede kaliteli ve sizi anlatan görseller tercih edilmelidir. Günümüzde tamamen görsellerle kaplanmış web siteleri ilgi çekmiyor. En önemli ürün ve hizmetlerinizi öne çıkaracak fotoğrafları görünür kılmanız yeterli olacaktır. Bu noktada bütçe/maliyet dengesi gözeterek profesyonel fotoğraf çekimi yaptırabilirsiniz.

  • Doğru İçerik İyi Bir Web Sitesinin En Önemli Yapı Taşıdır

Metin içerikleriniz doğru, akıcı, kolay anlaşılır ve sade bir dille sizi anlatmalı, en önemlisi de özgün olmalıdır. Birbirinin kopyası metin içerikler size bir fayda sağlamayacaktır. Sade dil kullanımına ilave olarak hedef kitlenizin sizi arama motorlarında bulabilmesi için metinleriniz ürün ve hizmetleriniz ile ilgili anahtar sözcükleri barındırarak size SEO anlamında da destek olmalıdır.

  • Kullanıcı Dostu Olmak Size Kazandırır

Web sitenizi ziyaret eden kişiler aradıklarına ulaşmak için ekstra çaba sarfetmemeliler. Sitenizin hemen çıkma oranını olumsuz etkilemeyecek şekilde kolay ulaşılır bilgiler, sade içerikler barındırmalı, doğru CTA (CallToAction-Harekete Geçirici Mesaj) kurguları oluşturulmalıdır. Özetle ziyaretçi aradığını hemen bulabilmelidir. Teknik açıdan ise oluşabilecek aksaklıları hemen giderebilecek ekipleri tercih etmeniz de faydanıza olacaktır. Takdir edersiniz ki kimse teknik bir hata mesajı veren web sitesinin günlerce yayında kalmasını tercih etmez.

  • Yönetilebilir Olması Web Sitenizin Ömrünü Uzatır

Web sitenizin güncel olması çok önemli. Hiçbir ziyaretçi yıllar önce eklenmiş, güncel olmayan bir içeriği defalarca görmek istemez. Zaten böylesi bir durum arama motorlarının getirdiği sonuçlarda sitenizin oldukça gerilerde sıralanmasına da neden olacaktır.

“Biz web sitenizi yapalım, güncellemek için bizi aramanız yeterli.” gibi yaklaşımda bulunan tasarımcı ile görüşmenizi hemen sonlandırıp, arkanıza bakmadan uzaklaşmak size büyük fayda sağlayacaktır.

Yönetim Paneli bir web sitesinin yaşaması için gerekli, hayati bir organ gibidir, mutlaka olmalıdır. Bu sayede kimseye ihtiyaç duymadan güncelleme yapabilir, yeni içerikler ekleyebilirsiniz.

  • Mobil Uyumundan Ödün Vermeyin

Artık web sitenizi ziyaret edenlerin çok büyük bir yüzdesi cep telefonu ve tabletleri kullanıyor. Bu sebeple web siteniz bu cihazlar ile uyumlu responsive (mobil uyumlu) yapıda olmalı. Aksi takdirde yalnızca masaüstü cihazlar için tasarlanmış bir web sitesi mobil cihazlar ile uyumlu olmayacak, kullanıcılar çok küçük içerikler ile karşılaşacak ve sürekli ekran üzerinde kaydırma yapmak zorunda kalacaklar. Kullanıcı dostu olmayan bu durum ziyaret oranlarınızı oldukça düşürecektir.

  • Ziyaretçiler Hızlı Yüklenen Web Sitelerini Çok Sever

Web sitesinde kalma süresinde dünya ortalaması 15 saniye, fazlasıyla kısa olan bu istatistik önümüzdeyken ziyaretçilerinizin bu süreyi web sitenizin açılmasını bekleyerek geçireceğini de düşünmemelisiniz. Açılış ve sayfalar arası geçiş süresini azaltacak teknik uygulamaları yapabilecek tasarımcı tercihi de bu noktada önem kazanıyor. Hızlı bir web sitesi ile kullanıcılarınızın sitede daha uzun süre geçirmesini, sizi daha iyi tanımasını sağlayabilirsiniz.

  • Özgürce İçerik Üretmenin, Ziyaretçi Çekmenin Yolu: Blog Sayfalarınız

Web sitenizde blog modülü olmasını mutlaka isteyin. Bu sayfalarda ürün ve hizmetlerinizi özgürce, detaylı olarak anlatabilirsiniz. Müşterilerinizin genelde sorduğu sorulara cevap verir nitelikte içerikler oluşturmanız da son derece önemli. Bunu yaparken SEO uyumlu içerikler oluşturarak bulunabilirliğinizi de arttırabileceksiniz.

  • Anlık Mesajlaşma Uygulmaları

WhatsApp, Meta Messenger ve farklı birçok anlık mesaj uygulamasından birini web sitenize entegre ederek ziyaretçileriniz ile anlık iletişim kurabilir, mesai saati programlamaları, otomatik cevaplar gibi kolaylıklardan faydalanabilirsiniz.

İyi kurgulanmış bir çalışma programı ve doğru teknikleri uygulama konusunda tecrübeli bir ekip ile çıkacağınız web sitesi oluşturma yolculuğunuzda, bu kriterleri uyguladığınız takdirde başarıyı yakalamanız kısa bir süre alacaktır. 

VS ekibi bu yolculuğun keyifle sonuçlanmasını garanti edebilecek tecrübe ve birikime sahip, iletişim kanallarımızı kullanarak bize ulaşın, yolculuk detaylarını bir de bizden dinleyin.

 

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için yasal mevzuata uygun çerezler kullanılır. VS Dijital sitemizi kullanarak bu çerezleri kabul etmiş olursunuz.